Meer waarde en minder verspilling

Op zoek naar meer waarde leveren voor de klant, minder verspilling in de processen, doen in plaats van blijven praten? Realiseren van betere en voorspelbare resultaten? Veiliger en prettiger werken? Volg dan de Lean Green Belt training van VOAA. 4 praktische blokken in 6 interactieve dagen. Direct aan de slag met concrete verbeteringen!

Wat houdt de (HBO geaccrediteerde) Lean Green Belt training in?

In de Lean Green Belt training maak je actief kennis met de kwalitatieve en kwantitatieve  technieken van Lean. Aan de hand van verschillende uitdagende praktijkcases en oefenmateriaal leer je deze technieken toe te passen in de eigen praktijk. Hoe je vanuit een huidige situatie een ideale situatie kan creëren, waarbij (bijna) alle stappen duurzaam waarde toevoegen voor de klant, komt in deze training uitgebreid aan de orde.

Na het volgen van deze training ben je in staat jouw afdeling, team of organisatie te (bege)leiden naar continue verbetering met behulp van Lean. Je wordt opgeleid om binnen je eigen organisatie, of bij klanten, een Kaizen te organiseren en begeleiden.

Voor wie is de Lean Green Belt training bedoeld?

Deze training is geschikt voor leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers, proces engineers en proces verbeteraars die Lean in hun organisatie toepassen of erover nadenken dit te gaan doen. Green Belts zijn (aankomende) vakspecialisten die door een combinatie van kennis, kunde en analyse, projectmatig en gestructureerd werken aan proces verbeteringen binnen een organisatie.

Wat is het doel van de Lean Green Belt training?

Na deze training ben je in staat (productie)problemen efficiënt en gestructureerd te analyseren en op te lossen. Betere proces presentaties en hogere productkwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en hogere klanttevredenheid.

Verder kun je een goede kwalitatieve en kwantitatieve analyse van de bedrijfsprocessen uitvoeren en samen met de betrokken medewerkers in het verbeterproject de niet-waardetoevoegende handelingen of activiteiten elimineren.

Na de training:

  • Weet je wat Lean wel, maar ook wat Lean niet is en welke technieken hierbij gebruikt worden;
  • Ben je in staat de mogelijkheden van Lean in je eigen organisatie te herkennen en te vertalen naar een concreet plan;
  • Ben je in staat productieproblemen efficiënt en gestructureerd te analyseren en op te lossen;
  • Ken je de succesfactoren en uitdagingen bij de implementatie van Lean;
  • Weet je hoe je een goede kwalitatieve,- en kwantitatieve analyse van bedrijfsprocessen uit kunt voeren;
  • Ben je in staat om samen met betrokken medewerkers in het verbeterproject de niet-waardetoevoegende handelingen of activiteiten te elimineren;
  • Neem je concrete verbeterideeën mee naar je organisatie;

Waarin onderscheidt VOAA zich van andere aanbieders?

In onze trainingen en opleidingen gaan we uit van de kracht van de geïntegreerde aanpak en daarom richten we ons niet alleen op het organisatie verbeterproces (business resultaten), maar ook op het verander management proces (de menskant).

De Lean Greenbelt opleiding van VOAA is HBO geaccrediteerd.

 

Data en locatie Lean Green Belt Training en inschrijven